loader image
employer-branding

Organisaties en overheidsinstanties zien steeds meer de noodzaak in van strategische personeelsplanning (SPP). Door markt- en demografische ontwikkelingen worden zij gedwongen om op strategische wijze naar het personeelsbestand te kijken. Het nadeel is dat het vaak blijft bij “kijken”. En dat is gek! Want een SPP staat ieder weer in de het Top 3-lijstje van HR-professionals.

Strategische personeelsplanning is kort samengevat het voorbereiden, vormgeven en implementeren van organisatiestrategie en productieplanning in relatie tot strategisch HR-beleid met betrekking tot de inrichting van de bijpassende personele formatie, inclusief aandacht voor mobiliteit (instroom, doorstroom en uitstroom) van personeel. De juiste persoon op het goede moment op de juiste stoel. Geen lege stoelen (vacatures), geen twee personen op dezelfde stoel (leegloop, boventalligheid). (Definitie Evers en Verhoeven, 1999; Human Resource Planning).

Dat klinkt erg ingewikkeld!

Dat valt best mee. Maak er in ieder geval eens tijd voor. Ga er doelbewust mee aan de slag. Wil je graag weten wat SPP voor jullie kunnen betekenen? Of wil je meer weten over onze unieke aanpak op het gebied van SPP? Wij plannen heel graag een gratis adviesgesprek met jullie in. Zowel op 1,5 meter als via een digitale meeting staan we je graag te woord.